Det skal du bruge til at lave en køkkenhave

At starte en køkkenhave er en spændende og givende proces. Her er de grundlæggende ting, du skal bruge for at komme i gang med at etablere din egen køkkenhave. Læs med videre her.

Et egnet sted

Først og fremmest skal du finde et egnet sted til din køkkenhave. Du bør vælge en solrig placering i din have, hvor planterne får sollys i minimum seks til otte timer om dagen. Undgå områder med en masse vand eller dårlig dræning.

Jord

Du skal også sørge for, at du har noget jord til din køkkenhave. Mangler du noget jord, kan du vælge at købe det i bigbags. Når du skal i gang med din køkkenhave, er det uden tvivl vigtigt, at du har lagt den rigtige jord ud først.

Plantekasser eller højbede

Du kan vælge at dyrke dine planter i plantekasser, højbede eller direkte i jorden. Dette kommer an på dine præferencer og naturligvis også dine pladsforhold. Plantekasser og højbede er ideelle til dyrkning af grøntsager, da de giver en god dræning og kontrol over jordkvaliteten.

Frø eller planter

Beslut dig for, om du vil starte din køkkenhave med frø eller købe unge planter fra en planteskole eller et havecenter. Frø er billigere, men det kan tage længere tid at få planterne til at vokse, mens unge planter giver hurtigere resultater.

Vandingssystem

Sørg for, at din køkkenhave har adgang til vand. Du kan for eksempel bruge en vandslange eller en vandkande til at vande planterne.

Haveredskaber

Du bør også have forskellige haveredskaber såsom en spade, et hakkejern, en rive m.m. Disse redskaber vil hjælpe dig med at forberede jorden, plante frø eller planter samt passe din køkkenhave på bedste vis.