Skab din egen drømmestue

Stuen er det perfekte rum, hvor du kan samles og slappe af og nyde tiden med familie og venner. Det er et sted, der skal være hyggeligt og komfortabelt at være i. Derfor skal du gøre din drømmestue til dit personlige frirum. Start med at finde ud af, hvilken stemning du ønsker at opnå i rummet og herefter overveje møbler, som en mistral reol, hvor du selv kan sammensætte det perfekte møbel. Derudover har lys en enorm indflydelse på den generelle stemning i rummet.

Få maksimalt ud af din indretning

Når man skal indrette sin stue, er det vigtigt at tænke over hvordan man får mest muligt ud af rummet. Det kan være en god idé at starte med at definere hvilken funktion stuen skal have. Skal den bruges til hygge og samvær, skal den også bruges som et arbejdsområde, og en spisestue? Dette vil hjælpe dig med at bestemme hvilke møbler der skal være i rummet, og hvor de skal placeres. Endelig er det vigtigt at finde en balance mellem æstetik og praktisk brug af pladsen. Det betyder, at du skal finde ud af om du vil have flere store møbler eller flere små møbler – alt efter hvad der passer bedst til din stil og dine behov.

Find din personlige stil i indretningen af stuen

Det kan være svært at finde ud af, hvad ens personlige stil er, men der er nogle ting man kan overveje for at komme i gang. Først og fremmest skal man overveje hvilken farveskala man gerne vil have i rummet. Dette kan være alt fra lyse pastelfarver til mørke toner – det kommer helt an på hvad du synes passer bedst til din personlighed og dit hjem. Dernæst skal man overveje møblerne. Her kan man enten vælge et samlet look med møbler fra house of sander, eller gå efter en mere broget stil med forskellige typer af møbler. Endelig skal man ikke glemme de små detaljer som pyntegenstande, billeder og andet dekorativt tilbehør.

Tænkt på lyset, når du indretter

Lyset er et af de vigtigste elementer, når det kommer til indretning af et rum. Det kan være med til at skabe en hyggelig og behagelig stemning, men det kan også bruges til at fremhæve bestemte områder eller møbler i rummet. Man kan eksempelvis overveje at bruge forskellige typer af belysning – såsom væglamper, gulvlamper og loftlamper – for at skabe et mere dynamisk udtryk i rummet. Endelig er det også vigtigt, at man tager højde for den naturlige lysindfald i rummet – herunder hvor solen står op og går ned samt hvor skyggerne falder.