Fakta om perlite

Perlite er et mineralsk materiale, der dannes ved vulkansk aktivitet. Når lava, der indeholder høje mængder af vand, afkøles hurtigt, fører det til dannelsen af små glasagtige bobler i stenene. Det resulterer i perlitens karakteristiske lette og porøse struktur. 

Følgende fakta giver dig et overblik over perlitens egenskaber og anvendelser, der gør det til et værdifuldt materiale i mange forskellige industrier. Har du brug for perlite? Køb perlite.

Dets kemiske sammensætning

Perlite består hovedsageligt af siliciumdioxid (SiO2) og vand. Det har typisk en høj siliciumdioxidprocent, som normalt ligger over 70 %.

Fysiske egenskaber

En af perlitens kendetegn er, at det har en meget let og porøs struktur, hvilket gør det til et fremragende isoleringsmateriale. Det er heller ikke brandbart, og så har det en lav termisk ledningsevne.

Anvendelsesområder

Det er muligt at anvende perlite til blandt andet havearbejde, landbrug, byggeri, filtrering og industrielle processer. Det bruges ofte som et blandingsmateriale i jord, som et substrat i hydroponisk dyrkning, til at blande i beton og mørtel samt som et isoleringsmateriale.

Jordforbedring

Derudover kan perlite forbedre jordens dræningsevne og luftcirkulation, hvilket gør det velegnet til brug i potteplanter og havebede. Det hjælper med at forhindre rødderne i at blive for våde og reducerer derved risikoen for, at de rådner.

Miljøvenligt

Eftersom perlite er et naturligt forekommende og biologisk nedbrydeligt materiale, der ikke udleder skadelige kemikalier, betragtes det som et miljøvenligt materiale.

Produktion

Sidst men ikke mindst udvindes perlite fra miner over hele verden herunder i lande som USA, Grækenland og Tyrkiet. Efter udvinding knuses og sigtes perliten for at opnå den ønskede partikelstørrelse, hvorefter den kan anvendes til forskellige formål.